Naslovna > Blog > Kovrče i minival

Kovrče i minival

15.05.2015.

Kovrče i minival

Kovrče u kosi kad zasja sunce imaju moć... kao cvrkut ptica u proljeće... Kovrče, ta lepršava tekstura kose koja odiše prirodnošću, radošću, volumenom, lako se održavaju i formiraju.

Neopterećene su formom i kako god padnu - simpatično izgledaju... 'Trajne' kovrče napravljene u frizerskom salonu zovemo minival.

Nažalost, većina ljudi ima u sjećanju one davne čvrste trajne; 'skurene' kose, toliko čvrsto preparirane da nema opuštanja 'frćke', jedino ste mogle čekati da kosa izraste. Totalno opečeni takvim iskustvima mnogi bježe od iskušavanja minivala na kosi.

Dozvolite da vam pojasnim i približim iskustvo minivala danas. Riječ nam odaje sve! Mini valovi... Nije to više kao nekada -staviš minival i izgledaš kao ovčica...

Sve smo usavršili, doveli do detalja – možete izabrati između nekoliko vrsta minivala:

  • KRUPNI
  • SREDNJE JAČINE
  • SITNI ILI SPIRALNI
  • PRELOMLJEN S VOLUMENOM
  • SAMO VOLUMEN PRI KORIJENU

Koji odabrati? To je najbolje odlučiti uz konzultaciju s frizerom; uzet ćemo u obzir dužinu kose, gustoću, model frizure i željeni izgled. Sve to zbrojeno dat će ideju za tehniku rada i najbolje rješenje. Nikako nećemo zanemariti osnovni dio priče, a to je kemikalija koju stavljamo na kosu. Minival danas radimo s odličnim sofisticiranim kemikalijama koje ne isušuju kosu i ne uništavaju njenu strukturu.

Za izradu minivala strogo odabiremo "bio" supstance, što znači da imaju minimalni udio amonijaka, obogaćene su vitaminima, ne trgaju cisitinske veze, čuvaju kutikulu. Svaka kosa može podnijeti taj tretman, bez obzira na to je li prirodna, bojana ili s pramenovima. Ona će i dalje održati svoju elastičnost i vlagu, a vi ćete imati 'new look', koji je sve traženiji!

Uz sve prednosti postoji još jedna. Sve vrste minivala danas lagano otpuštaju, tj. kosa se vraća u prvobitni položaj (ravno), nije 'za vječnost' zapečena u formu kovrče. Ako je minival slabiji, kovrče će biti kraći period na kosi – do tri mjeseca, ako je srednje čvrstoće trajat će nešto duže i tako dalje... ali minival općenito lagano otpušta i s vremenom se stapa s vašom 'neprepariranom' kosom.

Enisa Avdić
Autor/ica Enisa Avdić (Fluidov blog)

Salon sam osnovala, rekla bih sada već davne, 1993. godine uz misao vodilju "Mislim dobro, radim dobro". Nakon što sam završila četverogodišnju stručnu obuku u Zagrebu,...