Naslovna > Savjeti > Napravite svoj prirodni šampon!

Napravite svoj prirodni šampon!

02.05.2013.

Napravite svoj prirodni šampon!

Kako napraviti Aloe Vera šampon

Komercijalno dostupni šamponi često su ispunjeni sintetičkim kemikalijama koje mogu izazvati reakcije u osjetljivih ljudi, a neke od korištenih kemikalija jako su štetne za okoliš. Kao rezultat toga, mnogi ljudi su se okrenuli domaćim receptima , koristeći jednostavne i prirodno izvedeni sastojke.

Pokušajte izraditi sami svoje proizvode, kosa će vam uzvratiti zahvalnošću u svom punom sjaju!

Aloe vera je biljka cijenjena po svojim umirujućim svojstvima, a koristi se kao baza jednog takvog šampona domaće izrade.

1. Izrada aloe vera šampona zahtijeva samo četiri sastojka: čisti tekući sapun, bez mirisa (castilla soap), aloe vera gel, glicerini i biljno ulje. Svi ovi sastojci moguse kupiti u trgovinama zdrave hrane ili prirodne medicine. Aloe vera gel može se kupiti u bočicama ili ga možete sami stvoriti tako da žlicom izgrebete izravno iz lišća biljke.

Ako ste skloniji drugoj opciji, odrežite list iz aloe vera biljke. List razrežite uzdužno kako biste dobili dvije polovice. Debeli, prozirni gel pokupite žlicom.

Možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja u šampon. To će dodati miri šamponu, a neka biljna ulja, poput ružmarina, ublažit će određene probleme kao što je suha i oštećena kosa.

2. Pomiješajte četiri sastojka zajedno. 1/4 šalice (60 ml) čistog sapuna i isto toliko gela aloe vere, 1 žličica (5 ml) glicerina i 1/4 žličice (1 ml) biljnog ulja. Dodajte svaki od tih sastojaka u zdjelu i promiješajte ih lagano ih zajedno sa žlicom. Dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja po želji. Ova mješavina čini oko pola šalice (120 ml), ali se iznosi mogu se mijenjati ovisno o željenoj količini šampona.

3. Ulijte šampon u bocu za pohranu. Stavite lijevak u vrhu boce, a zatim prelijte šampon iz posude za miješanje u lijevak.

4. Šampon je spreman za korištenje. Aloe vera šampon je blag i može se koristiti svakodnevno.

Napomena: Uvijek dobro protresite bočicu prije uporabe!